La naturadora.
Conte Mec Mec
Guia didctica per al professorat
Mec mec

Què podria sorgir si unirem banca i naturadora? un crèdit a baix interès? (això no passa mai...) Un extraterrestre? Bingo!

Mec Mec va arribar del planeta Nyam per ajudar-nos a lluitar contra el canvi climàtic i ens va costar suor i llàgrimes portar-lo a la Terra. Per aconseguir-li el passaport quasi vam haver de parlar amb el Ministeri de l’Exterior.

Però Mec Mec també és el projecte que més lluny ha arribat i del qual ens han plogut més històries. Hem rebut anècdotes i felicitacions des del País Basc, des de Madrid, des de Múrcia i, a més a més, de gent important, tota amb menys de 8 anys.

I no és per presumir, és perquè creiem en el que fem. En uns anys hi haurà una generació de personetes humanes que no dirà “jo vaig anar a un concert de Dylan”, dirà “jo també vaig conèixer Mec Mec”. Llavors Mec Mec tindrà tres iaies estupendes.

 Idear una activitat d’educació ambiental per a escolars de 3 a 8 anys et permet pensar sense límits, com fan ells. Vam tenir la sort de tenir al costat a Juantxo, que també natura i, com nosaltres, cinquanta hores de cop i fins on calga. Gracietes Juantxo!

 Calia estar a l’altura. Per això vam procurar pensar en tot.

 L’activitat s’ofereix mitjançant un fullet informatiu als centres escolars.

 El professorat rep una guia didàctica per a motivar i preparar els escolars. En ella s’inclou, entre altres coses, una carta d’un extraterrestre que en demana l’ajut per a salvar el planeta Terra d’un fum pudent, i els avisa de la seua pròxima visita. També hi ha recursos per a introduir la problemàtica del canvi climàtic, tant per a infantil com per a primària.

Quan Mec Mec aterra al col·le és ja de la família. Conta a la classe el que veu des del seu planeta, les idees que té per a ajudar i els demana noves propostes. A més, en la seua maleta porta regals per a tots i totes: un conte “xulíssim” i una careta per acolorir. El compromís és ferm i ens consta que les personetes humanes baixetes ho assumeixen al peu de la lletra, i els seus progenitors, per tant, també.

 I per si queda cap escèptic, per descomptat que Mec Mec existeix i que menja calcetins! És un misteri si és xic o xica, on aparca la seua nau espacial, però molta gent coincideix en el fet que ha anat prenent un accent murcià molt salat... Curiós, no?